Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу

FB_IMG_1682500738422Заява
Всеукраїнської громадської організації Спілка офіцерів України

26 квітня людство вчергове згадує Чорнобильську катастрофу та її наслідки. Криваві дні нинішньої російсько-української війни відносять на другий план події 1986 року, звіряче обличчя російського агресора страшить більше, ніж невидимий і безпощадний безконтрольний атом.
Однак і в круговороті нинішньої війни Чорнобильська катастрофа спонукає до спогадів, хронології та аналізу подій, чергового переосмислення висновків і конкретних дій.
Атом, який вийшов із-під контролю, з невідворотною силою нагадав про непорушність природних законів, необхідність суворого дотримання продуманих технологій і про високу ціну за невігластво, непрофесіоналізм і нехлюйство.
Наслідки Чорнобильської катастрофи знову і знову вимагають від людства вживати достатніх заходів для упередження будь-яких нештатних ситуацій як з мирним, так і з немирним атомом, створення адекватних систем захисту і ліквідації їхніх наслідків. Тому нинішні дії кремлівських керманичів і їхні дикі танці зі зброєю навколо Запорізької АЕС викликають обурення та огиду, закликають людей доброї волі вжити належних заходів щодо демілітаризації станції та визволення заручників.
Чорнобильська катастрофа нагадує, що люди і лише люди є рушійною силою в будь-якій боротьбі і їхні подвиги і справи потребують поваги, належної суспільної оцінки, соціальної підтримки і захисту.
Щира вдячність героям, які в тяжкі хвилини стали на захист мирного життя України, приборкали безконтрольний розвиток атомної реакції і створили належний захист України від невидимої загрози!
Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя заради безхмарного життя країни, зупиняючи наслідки Чорнобильської катастрофи!
Люди, будьте пильні!

Слава Україні! Героям слава!

Голова Всеукраїнської громадської організації Спілка офіцерів України
полковник Олександр САСЬКО

Comments are closed.