Відійшов у вічність полковник Віталій Ілліч Лазоркін, один із засновників та заступник Голови Спілки офіцерів України

dscn605626 грудня 2021 року відійшов у вічність полковник Віталій Ілліч Лазоркін, один із засновників та заступник Голови Спілки офіцерів України
Віталій Ілліч народився 9 липня 1945 року. У 1969 році закінчив Київське вище інженерне радіотехнічне училище Протиповітряної оборони, та Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка. В подальшому служив у Військах протиповітряної оборони, штабі Прикарпатського військового округу, викладав у Львівському політехнічному інституті, заступником начальник Центрального науково-дослідного інституту Міністерства оборони України.
Віталій Ілліч з кінця 90-х років брав активну участь у політичному та громадському житті України. У 90-93 роках він — член військової колегії Народного руху України, один із організаторів першої конференції “Внутрішня та зовнішня безпека України: Концепція української армії та пошуки шляхів її відродження”, член організаційного комітету з підготовки, скликання та проведення 1-го з’їзду офіцерів України.
Він розробив Концепцію створення національних Збройних Сил України, яка була оприлюднена ним 1 грудня 1990 року та реалізована протягом 1991-1992 років. Полковник Віталій Лазоркін був керівником робочої групи з розробки проектів законів України “Про оборону України” і “Про Збройні Сили України”, які були ухвалені Верховною Радою України 6 грудня1991 року.
У 1991–1992 роках полковник В.Лазоркін був представником України в міждержавній робочій комісії з питань оборони та безпеки при Верховній Раді СРСР, потім СНГ, членом комісії Верховної Ради України у справах соціального захисту військовослужбовців, членом організаційної групи зі створення Міністерства оборони України, радником та керівником групи консультантів першого Міністра оборони України.
Після звільнення із військової служби очолював управління міжнародного співробітництва в Національному агентстві з питань інформатизації при Президентові України..
Протягом тривалого часу був членом Громадської ради при Міністерстві оборони України. Брав активну участь у Померанчевій революції 2004 року та Революції Гідності у 2013-14 роках.
Перебуваючи у відставці полковник Віталій Ілліч Лазоркін був наставником і радником громадських організацій з питань національної безпеки і оборони, захисту національних інтересів, національно-патріотичного виховання воїнів. До останньої години гідно виконував громадянський обов’язок як заступник Голови Всеукраїнської громадської організації Спілка офіцерів України.
Активна життєва позиція, патріотизм і самовідданість Віталія Ілліча Лазоркіна завжди були яскравим прикладом беззастережного служіння ідеї незалежності України.
Віталій Ілліч разом із дружиною Євгенією Михайлівною виростив трьох достойних дітей, опікувався онуками.
26 грудня 2021 року сім’я втратила відданого і вірного чоловіка, надійного батька та дідуся, Спілка офіцерів України – активного та ініціативного громадського діяча, а Україна – мужнього і невтомного борця за її незалежність і національну безпеку.
Полковник Віталій Ілліч Лазоркін назавжди залишиться в лавах Всеукраїнської громадської організації Спілка офіцерів України та в пам’яті членів організації.
Нехай Господь прийме його у царстві небесному!
Вічна йому пам’ять і Царство небесне!

Голова Всеукраїнської громадської організації
Спілка офіцерів України
полковник Олександр Сасько

Comments are closed.