Івано-Франківщина відзначила День Захисника України

1Виконком обласної організації Спілки офіцерів України (далі ОО СОУ) повідомляє про заходи в яких активну участь взяли члени ОО СОУ з нагоди дня захисника України, Дня українського козацтва та річниці утворення Української Повстанської Армії.

Різноманітними заходами було хвалено переважна більшість наших краян в день Пресвятої Покрови Богородиці.

Урочистості розпочалися святкуванням на Вічевому майдані в обласному центрі із складання урочистої клятви ліцеїстами Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату. В присутності учасників АТО (ООС), військових підрозділів гарнізону, громадськості області, батьків, родичів та близьких ліцеїстів були вишикувані першокурсники.

Учасники заходів мали можливість бачити із встановленого екрану, що відбувалось на Софійській площі в м. Києві та слухати наживо виступ та привітання Президента України.

По завершенню церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами, їх привітав голова обласної державної адміністрації Гончарук О.Р. із складанням клятви. Величавим було завершення церемонії, коли всі присутні на майдані у супроводі оркестру виконали пісню «Марш нової армії».

Завершилось дійство за командою начальника Івано-Франківського гарнізону щодо проходження урочистим маршем по центральній вулиці міста.

Цікавим для жильців та гостей міста був показ військової техніки й озброєння однієї з військових частин. Оглядачі мали можливість безпосередньо побувати в кабінах та пультах військової техніки, потримати в руках наявне нове сучасне озброєння та сфотографуватися на згадку. В цей же день члени ОО СОУ взяли участь в ході ветеранів визвольних змагань, панахиді за полеглими за волю та незалежність України та міському фестивалі патріотичної пісні.

Проведені заходи сприяли подальшому утвердженню  в суспільстві нового українського свята Дня Захисника України та новітнього вітання в армії «Слава Україні» — «Героям Слава».

Виконком ОО СОУ висловлює свою найщирішу вдячність усім причетнім до свята, мужнім чоловікам і відважним жінкам які нас обороняють, усім нескореним, свідомим і небайдужим громадянам, котрі вболівають за долю нашої країни.

Низький вам уклін! Бажаємо козацького здоровя, незламного духу та миру!!!

Слава Україні!!! Героям Слава!!!

Comments are closed.