ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ І ПРИМИРЕННЯ ТА ДНЯ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ — Заява СОУ.

ЗАЯВА ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «СПІЛКА ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ» З НАГОДИ ВШАНУВАННЯ В УКРАЇНІ ДНЯ ПАМ’ЯТІ І ПРИМИРЕННЯ ТА ДНЯ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Всеукраїнська громадська організація «Спілка офіцерів України» разом з Українським народом 8 і 9 травня традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, віддаючи належну данину подвигу переможців у Другій світовій війні: ветеранам війни, учасникам українського визвольного руху, жертвам нацистських переслідувань. Всенародне вшанування в Україні пам’яті героїв і учасників війни ми сприймаємо як історичні уроки утвердження патріотизму та національної гідності, що перейняли собі як історичну спадщину наші сучасні герої, які весною 2014 року зупинили збройну агресію Російської Федерації на Сході України і от вже п’ятий рік боронять Україну від російських окупантів. У ці дні ми схиляємо голову перед героями, які віддали своє життя у кривавій боротьбі в період Другої світової війни за свободу і людську гідність, ми висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму і шануємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки. Також ми наголошуємо на непересічній ролі українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, адже 8 травня для наших земляків воєнні дії не припинилися, а продовжувалися щонайменше до 2 вересня 1945 року, коли на борту американського лінкора “Міссурі” було підписано Акт капітуляції Японії представниками цієї країни, США, Китаєм, Великою Британією та СРСР. Від радянської сторони його підписав українець з Уманщини генерал-лейтенант Кузьма Дерев’янко. Історія кожного українця та кожної українки, які воювали в Червоній армії, в Українській Повстанській Армії, у Війську польському, у Французьких, Британських, Канадських збройних силах та армії США — це справжня історія мужності й самопосвяти в ім’я спільної перемоги над жорстоким агресором, що сповідував нацистську ідеологію.

Вічна Слава Героям, полеглим в боях за свободу і незалежність України!

Всеукраїнська громадська організація «Спілка офіцерів України» у цей скорботний день висловлює особливу повагу і вдячність українським героям, які боронять Україну від російських окупантів. Бажаємо Вам, а також всім членам ВГО СОУ — учасникам бойових дій, ветеранам війни і Збройних Сил України, всім військовослужбовцям та членам їх родин Божого Благословення, твердості духу, бадьорого настрою, міцного здоров’я, невичерпного оптимізму, вірності Українському народові, впевненості в перемогу та у щасливе майбутнє України.

Слава Україні!
Героям Слава!

Голова Спілки офіцерів України,
Народний депутат ІІ скликання,
генерал-лейтенант Олександр СКІПАЛЬСЬКИЙ

neveragain_3z_userpic-big

Comments are closed.