Львівські спілчани на Янівському цвинтарі вшанували пам’ять Ольги Басараб (фото)

12 лютого декілька сотень мешканців Львівщини прийшли у 90-ті роковини з дня смерті Ольги Басараб до її могили на Янівському кладовищі у Львові.
Серед присутніх були представники Львівської обласної організації Спілки офіцерів України, керівники громадських та молодіжних організацій, представники обласної та міської влади.
Розпочалися заходи зі спільної молитви та проведення чину панахиди. Після цього представники депутатського корпусу, виконавчої влади міста та області, громадські діячі та молодь поклали квіти до могили Ольги Басараб.
Далі відбулося віче. У своіх виступах промовці, зокрема, зазначили: «Ольга Басараб для всіх нас є символом нескореності. На її прикладі ми виховуємо нашу молодь. Жінки завжди були на вістрі боротьби за Україну. Їх немало полягло в цій боротьбі. Сьогодні українське жіноцтво теж в перших рядах борців. Вони поряд з нами на Майдані, вони поряд з нами на Грушевського».
Було наголошено на тому, що чимало славних синів та дочок українського народу віддали своє життя за Українську державність, але і сьогодні в незалежній державі гинуть люди за Україну. Вшановуючи Ольгу Басараб, присутні також вшанували і сучасних борців, які полягли у боротьбі за Україну.
У Львові,у ці дні, сплановано та проводяться низка заходів з вшанування пам’яті Ольги Басараб

Львівська обласна організація Спілки офіцерів України
Фоторепортаж Андрія РОЯ

Comments are closed.