Нарада під головуванням Першого-віце-прем»єр-міністра С.Кубіва щодо питання грошового забезпечення військовослужбовців і пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби

Без названияЗавершилась нарада під головуванням Першого-віце-прем»єр-міністра С.Кубіва щодо виконання завдань, визначаених протоколом наради від 7 липня. На порядку денному три питання:
1. Вступне слово.
2. Звіт про виконання протоколу наради від 7 липня щодо поетапного перерахунку (так по тексту) сум пенсій за період з 1 січня 2016 року, виходячи з наявних можливостей Держбюджету.
3. Звіт про виконання протоколу наради від 7 липня  щодо упорядкування грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань.
4. Звіт про роз»яснювальну роботу у ЗМІ щодо пропонованих змін у законодавстві з питань пенсійного забезпечення осіб…
Почну з кінця — про ЗМІ і роз»яснювальну роботу хтось щось чув і це малоцікаве.
За результами півторагодинної дискусії надано протокольне доручення Мінфіну на засідання Урядового комітету КМУ 3 серпня винести проект рішення по першому питанню. Вартість заходу — 9.2 млрд грн (орієнтовна), від «поетапного перерахунку» начебто відмовились і начеб-то рухаємось до поетапної виплати сум пенсіонерам МВС з 1 січня 2016 року.
З другого питання — принципові речі: в основу тарифної сітки вкладається перший тарифний розряд у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб; і пропонується запровадити ці новели з 1 січня 2018 року. Наші застереження з цього приводу висловлені.  подати його на засідання урядового комітету теж 3 серпня. Дано також доручення тим, хто ще не погодив проект — в триденний термін погодити, Мінфін на нараді підтримав запропоноване рішення і обіцяв віднайти гроші.
Небезпеки:
1. «підвищення» (а не перерахунок) пенсій особам прив»язуються до загальної  пенсійної реформи(законопроект 6614)
2. чомусь трапилось так, що народилася риторика про необхідність розробки і прийняття окремого закону для перерахунку пенсій (?)
Наші застереження висловлені.
Хто що казав і чиї горючі сльози буде видно на полях протокольного доручення — в усному режимі і з моїми (і не тільки) коментарями. Не для преси.
Працюємо далі. Крок зроблено. Дякуємо один одному і не заспокоюємось. Все ще попереду.

Перший заступник ВГО СОУ

полковник О. Сасько

Comments are closed.