На Львівщині спілчани ЛОО Спілки офіцерів України відзначили 126-річчя з дня народження полковника Євгена Коновальця

19198519_1356798814411684_1100525815_n14 червня, відбулись урочистості, присвячені 126-й річниці від дня народження Євгена Коновальця. Заходи провели на батьківщині полковника – у селі Зашків Жовківського району.

         Розпочався захід молебенем “За Україну та усіх героїв України” у місцевому храмі, по закінченню – присутні поклали лампадки до могил батьків очільника ОУН.  Опісля, урочистою ходою учасники попрямували до меморіального музею Євгена Коновальця, де представники влади, громадські та молодіжні організації поклали квіти до  пам’ятника Євгену Коновальцю та провели громадське віче.

       Серед виступаючих був і голова  Львівської обласної організації Спілки офіцерів України полковник Петро Костюк.  Зокрема, у своєму виступі він зазначив, що Коновалець – творець і командир однієї з найбоєздатніших формацій Української Народної Республіки – корпусу Січових стрільців.

      Євген Коновалець був непересічною особистістю, яка доклалась до створення інституцій які виробили ідеологію бротьби за національну державу, що не дозволило  ворогам  усунути українську націю з арени світової історії(УВО,ОУН). Євген Коновалець став лідером у найважчий для будь-якого руху чи структури- перехідний період. Боротьба в підпільних формах зберегла український визвольний рух і сприяла його переростанню у  повстанську боротьбу в роки Другої світової війни.

    Він був переконаний, що тільки сильне військо спроможне захистити Україну.  І сьогодні на Донбасі наші Збройні сили відстоюють українську незалежність у війні з тим же російським агресором як і 100 років тому його відстоювало військо УНР.  Євген Коновалець це герой української нації який надзвичайно актуалізувався в нинішній непростий час,  він є прикладом для наслідування. Саме завдяки таким особистостям відбувалися якісні зміни народів, руйнувались імперії, а  на їх уламках поставали  нові незалежні національні держави.

       У межах заходу також відбулися виступи колективів народної самодіяльності Жовківщини.   Опісля, усі бажаючі мали змогу  оглянути експозиції Львівського історичного музею “Історико-меморіальний музей полковника Євгена Коновальця”.

     Заходи, приурочені до 126-тої річниці з дня народження Євгена Коновальця, відвідало чимало місцевих мешканців, а також громадські та політичні діячі Львівщини. На святкуванні були присутні і ветерани УПА

 Львівська обласна організація

Спілки офіцерів України

 

Фото  для ЛОО СОУ надав  Рустам Ходжиєв

Comments are closed.