«Українська патріотична альтернатива» прийняла резолюцію урочистого віча на Аскольдовій могилі.

крути 2017Громадський рух “Українська Патріотична Альтернатива” у складі представників ВУТ “Просвіта”, Київських міських організацій Народного руху України, Конгресу Українських Націоналістів, Української партії, УНА-УНСО, СОУ, ОУН(д), ВОВ, Молодіжного крила Руху та інших громадських організацій: Білий молот, Творчий Сектор, МНК, Національний Альянс, Український Студент, Добровольчий Рух ОУН,провели 29 січня 2017 року на Аскольдовій могилі в Києві урочисте віче до Дня Героїв Крут.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам’ятне, за 130 км на північний схід від Києва, 18 км на схід від Ніжина. Цей бій тривав 5 годин між 6-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків “Вільного козацтва”, що нараховував близько чотирьох сотень вояків.

У бою під Крутами оборонці української державності призупинили наступ противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російське радянське військо втратило боєздатність на чотири дні.

Поновити наступ на Київ війську Муравйова довелося не залізничним шляхом, а на реквізованих селянських возах, запряжених кіньми, по розмоклій дорозі. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність.
На урочистому мітингу на Аскольдовій могилі ухвалили спільну резолюцію.

РЕЗОЛЮЦІЯ
урочистого віча на Аскольдовій могилі в місті Києві й вшанування пам’яті Героїв КРУТ, Героїв Небесної сотні, Героїв Східного фронту.

Холодної зими 1918 року малоозброєна, проте рішуче налаштована українська патріотична молодь стала нездоланним бар’єром під Крутами, на шляху десятикратно переважаючих сил московсько-більшовицьких головорізів, що рвалися загарбати столицю багатостраждальної України, яка щойно (22 січня) 4 універсалом ЦР проголосила відновлення Незалежності та звільнення із рабства московської окупації. Тоді патріотам вдалося стримати озвірілу від більшовицької пропаганди лєнінобургську матросню рівно настільки, щоб українським дипломатам у Бресті вдалося домогтися визнання міжнародною спільнотою Української Народної Республіки. За Брестським мирним договором, ганебним для більшовиків, вони зобов’язувалися вивести свої війська із України і зробили б це, якби “раптово” не сталася революція в Німеччині (звісно, не без московської “гібридної участі”), що залишило тодішню Україну один на один із підлим і підступним ворогом. Щойно здобувши незалежність, після 300-літньої окупації, українці її одразу втратили. Але причиною всьому цьому стали не тільки проблеми в Європі, створені Москвою, а й злочинна недбалість і політична короткозорість тодішньої української влади. Обороноздатність тогочасної молодої держави підступно руйнувала гібридна московська пропаганда. Боєздатні українізовані військові частини, що організовано поверталися з фронтів І Світової війни, розпускав тодішній соціалістичний уряд УНР під приводом того, що із начебто “братньою” Московією у нас не може бути ніякої війни.
І от майже через сто років усе повторюється. Взимку, але 2014 року, молоді патріоти ціною значно більших втрат знову зупиняють багатократно переважаючі сили ворога тепер уже на південному сході Україні. Всіх вразила мужність і героїзм українських добровольців під Слов’янськом, Щастям, Маріуполем, у Донецькому аеропорту. Однак усе та ж злочинна недбалість та безпечність вже теперішньої української влади призвели до трагедій під Іловайськом та Дебальцевим. Так само, як тоді, і в наш час гібридна московська пропаганда підступно руйнує обороноздатність української держави.
І не тільки за московського ставленика Януковича, а й за сьогоднішньої олігархічної “еліти”, яка, контролюючи законодавчий орган держави, вустами одного зі своїх представників (Пінчука) пропонує українцям капітуляцію. Усе ті ж перемовини в Білорусі (тепер уже в Мінську), які, забезпечивши Україні світову підтримку, так і не змогли змусити Московію вивести із України війська. А Захід, як і тоді, знову на порозі нових потрясінь, що знаменуються приходом до влади друзів московського диктатора (і звісно ж, не без участі московських “пропагандистів”). І знову Україна з напіввідновленою армією може залишитися один на один із озвірілим, але тепер добре
озброєним та організованим ворогом (і вже не розділеним на ворогуючі табори, як у минулому сто-літті).
Сьогодні ми не маємо наступити знову на ті самі граблі. Щоб минуле не повторювалося, потрібно мати мужність дивитися у вічі правді. А вона невідворотно свідчить, що не було ніколи ніякої братерської “дружби” України із Московією, а була жорстока і кривава окупація із цинічним винищенням десятків мільйонів українців, і що Московії вірити не можна, бо вона ніколи не притримується ніяких угод, порушуючи їх за першої ж нагоди. Саме тому, враховуючи трагічний досвід стосунків з агресивним і підлим східним сусідом, ми, учасники урочистого заходу на Аскольдовій могилі в Києві, вшановуючи пам’ять Героїв КРУТ, Героїв Небесної сотні, Героїв Східного фронту, що поховані тут, звертаємося з вимогою до:

Президента України як Головнокомандувача:

1. Невідкладно перетворити кордон з державою-ворогом на непрохідний рубіж (сучасний український варіант “лінії Маннергейма”), і не стільки за рахунок інженерно-оборонної інфраструктури,
як за допомогою нездоланного ракетного щита ПРО, ППО, ПСО, ПМО (Україна входить до п’ятірки країн, що мають замкнутий цикл виробництва будь-яких ракет).
2. Реформувати ЗСУ в одну з найбільш боєздатних і ефективних армій світу.
3. У разі зняття з агресора, навіть частково, міжнародних санкцій негайно денонсувати Будапештський меморандум та оголосити про початок відновлення ядерного статусу української держави.

Правоохоронних органів України:

1. Неухильно притягати до кримінальної відповідальності різномасту ворожу агентуру, котра, окопавшись в органах державної влади, шляхом сприяння ворогу, саботажу, корупції, дискредитації і ведення підривної діяльності намагається зруйнувати українську державу.
2. Заборонити та жорстко припиняти будь-яку ворожу пропаганду та колабораціонізм (що часто видаються за іншу точку зору) в парламенті й органах місцевого самоврядування, ЗМІ, навчальних закладах, силових структурах, релігійних закладах і об’єднаннях громадян тощо.
Української патріотичної громадськості:
1. Негайно припинити нав’язані ворогом міжусобиці, та скоординувати зусилля всіх патріотичних сил на подолання загрози існуванню української держави.
2. Дати гідну відсіч тим псевдо-утворенням які, прикриваючись патріотичною чи популістською риторикою, насправді управляються із ставки кремлівського фюрера.
3. Розпочати ґрунтовну підготовку до широкомасштабного громадського спротиву будь-яким проявам московської агресії.

29 січня 2017 року

Громадський Рух “Українська Патріотична Альтернатива”:
Народний Рух України, Кон-грес Українських Націоналістів, Українська партія, УНА-УНСО, ВУТ “Просвіта” ім. Т.Шевченка, Молодіжне крило НРУ, СОУ, ОУН(д), ОУН, ВОВ.

slovoprosvity.org

Comments are closed.