Спілка офіцерів України взяла участь у формуванні Комітету національної дії

1478780439Обласні осередки Державницької ініціативи Яроша, Спілки офіцерів, Асоціації фермерів, а також Рух за суверенний розвиток – проголосували у Рівному за створення Комітету національної дії. Об’єднання має громадський характер і поки не виходитиме на політичну арену. Основними його завданнями назвали: об’єднати всіх патріотів в єдиний рух та виховувати нових лідерів, які змогли би повернути довіру народу.

“На цьому ґрунті мають об’єднатися всі, кому небайдужа доля України. Якщо ж не об’єднаємося – програємо олігархічній владі. Зараз переломний момент, коли може розвалитись Держава” – таку думку висловив народний депутат 5-х скликань, а також керівник Руху за суверенний розвиток Тарас Стецьків.

“Наше першочергове завдання зберегти єдність та цілісність країни. Україна не мала досвіду Державотворення, і тут не було сформованої національної еліти. Наше завдання – шукати і готувати чесних лідерів”, – переконаний голова спілки офіцерів України, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

За об’єднання в Комітет національної дії, представники всіх громадських організацій на установчій конференції в Рівному проголосували одноголосно. Активісти вважають, що в новому об’єднанні не повинно бути одного керівника, а всі питання потрібно вирішувати колегіально.

Лідер рівненського Правого сектору Роман Коваль: «У владі потрібні справжні патріоти»

Головні напрямки роботи в Україні новосформованого Комітету національної дії назвав керівник обласного осередку Державницької ініціативи Яроша Роман Коваль:
“По-перше – завершити перемогою війну на сході, по-друге – навести порядок всередині країни. Ми маємо об’єднати навколо себе розумних та ініціативних людей, які змогли б змусити владу працювати на благо громадян країни. І крім діалогу ми не виключаємо тиск. Однак, у разі початку “третього майдану”, до чого закликають деякі політичні сили, нашим головним завданням буде не допустити, аби пролилася кров”.

Крім того, Роман Коваль припускає, що представники Комітету національної дії братимуть участь у майбутніх місцевих виборах. “Ми докладемо максимум зусиль, щоб наші люди пройшли в органи влади і мали там вплив. В Україні більше 300 політичних партій, під назвою якоїсь із них і підуть на вибори наші кандидати. Хто це буде – визначить з’їзд Комітету національної дії”.

Наразі Комітет національної дії утворено лише на Рівненщині, але активісти сподіваються на підтримку патріотично налаштованих українців і в інших регіонах.

Джерело за посиланням http://ogo.ua/articles/view/2016-11-10/81715.html

Comments are closed.