Члени СОУ в боротьбі з нинішньою військовою мафією не зупиняються навіть під загрозою втрати службових посад!

158242

«Ритуальні послуги» планували розмістити у моргу, звідки вивозили загиблих бійців АТО

Колишній начальник Центральної патологоанатомічної лабораторії МО України (ЦПАЛ) А. Денисюк залишився без посади, на якій знаходився 21 рік,через те, що перешкоджав незаконному розміщенню магазину ритуальних послуг на території Національного військово-медичного центру «Головний військовий клінічний госпіталь». Про це йдеться у журналістському розслідуванні Олега Перетяки, опублікованому в DT.UA.

Магазин «Підприємства ритуальних послуг Київської міської спілки ветеранів Афганістану» (далі — Підприємство), директором якого є дехто Є. Тихончук, планували розмістити на шпитальному технічному майданчику розміром 40 кв. м, яка призначалася для маневрів автомобілів, які забирали з моргу загиблих військових, а також для почесної варти. За словами Денисюка, в 2013 році до нього неодноразово зверталася Є. Тихончук, яка за хабар просила сприяти укладенню договору оренди для розміщення на території госпітального моргу її магазину ритуальних послуг. Він відмовив їй, оскільки вважав незаконною оренду технічного майданчика біля патологоанатомічної лабораторії. Тому, коли дізнався, що керівництво Київського квартирно-експлуатаційного управління (далі — ККЕУ) уклало договір з Підприємством, А. Денисюк ставзвертатися в різні військові та правоохоронні інстанції з вимогою скасування незаконної оренди.

https://youtu.be/Eve0tukYBCk

https://www.youtube.com/watch?v=Eve0tukYBCk

Як йдеться в статті, незабаром адміністрація ККЕУ листом від 29.10.2015 р. поскаржилася військовому коменданту міста Києва Плахтію на норовистого начальника ЦПАЛ, підкреслюючи, що дії останнього підривають авторитет та довіру до працівників Збройних сил України та всієї структури МО України. «Намагаючись не виносити сміття з свого відомства, слідуючи відомій фразі: «Немає людини — немає проблеми», 09.12.2015 р. директор військово-медичного департаменту А. Верба видає наказ про звільнення начальника ЦПАЛ «по завершенні терміну» безстрокового договору», — пише Перетяка. Незаконно звільнений з роботи колишній начальник ЦПАЛ більше 9 місяців через суд намагається відновити свої трудові права.

158245«На депутатське звернення про незаконну оренду госпітального технічного майданчика міністр оборони С.Полторак 30.04.2016 р. запевнив, що його відомство все зробило за законом: ККЕУ провів тендер на оренду нерухомого майна — технічного майданчика (40 кв. м) для розміщення об’єкта з надання ритуальних послуг. Можливо, з формального погляду вищий військовий чиновник і має рацію. Та тільки не згадав він у тому листі, як його відомство примушувало своїх підлеглих «погоджувати», як проводило «конкурс» між пов’язаними одним бізнесом фірмами, як незаконно звільнили з роботи начальника ЦПАЛ», — йдеться в статті. Нагадаємо, офіційне джерело Фонду державного майна свідчить про те, що з листопада 2015-го по серпень 2016 р. квартирно-експлуатаційні служби МО України здали в приховану оренду (під виглядом технічних майданчиків) 23 земельні ділянки, що належать державі (територіальним громадам), загальною площею 38270 кв. м. Детальніше читайте в статті Олега Перетяки «Оренда у військовому відомстві: корупція чи шахрайство?» у свіжому випуску тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

Джерело  читайте тут: http://dt.ua/UKRAINE/kolishniy-golovniy-patologoanatom-minoboroni-poplativsya-posadoyu-pereshkodzhayuchi-zemelnim-oborudkam-rozsliduvannya-219173_.html

додатково - http://gazeta.dt.ua/internal/orenda-u-viyskovomu-vidomstvi-korupciya-chi-shahraystvo-_.html

Comments are closed.