СОУ долучилася до відзначення учасників «Української революції» з першоджерел. (фото, відео)

ua revolutionВперше в Україні було нагороджено журналістів, які пишуть про історію визвольної війни 1917-1921 рр.

У суботу, 11 листопада, в колишньому будинку Центральної Ради було оголошено переможців конкурсу «Українська революція з першоджерел». Перемогу серед журналістів здобув киянин Ярослав Тинченко за статтю «Незламний герой Крут» в журналі «Український тиждень». Друге місце в списку найкращих статей посів Ігор Лосєв з Севастополя за публікацію «Пориваючи з подвійною лояльністю» у тому ж тижневику. Обидва переможця одержали грошові премії.

Іван Канівець та Богдан Бенюк відзначають переможців

Водночас найліпшою школярською роботою була названа наукова розвідка Дмитра Рогожина «Український національний рух у Севастополі на початку ХХ століття», за яку десятикласник 5-ї гімназії ім. Лесі Українки м. Севастополя отримав електронну книжку PocketBook, літературу та диски з історії Армії УНР, футболку з логотипом “Чорних запорожців”.

Номінанти конкурсу

Серед інших призами та грамотами були відзначені журналісти Дмитро Калинчук (м. Київ), Володимир Борисов (м. Летичів Хмельницької обл.), Ярослав Файзулін (м. Київ), Ігор Сюндюков (м. Київ), Сергій Грабовський (м. Київ), Ганна Коваленко (м. Боярка Київської обл.), Олеся Ісаюк (м. Львів).


Севастопольські педагоги та представники СОУ нагороджують Дмитра Рогожина
Конкурс «Українська революція з першоджерел» організований творчою групою фільму «Українська революція» та Благодійним фондом «Героїка», за участі Спілки офіцерів України та першого кінного полку Чорних Запорожців.

Comments are closed.