«Спілка офіцерів України» вітає рідних і близьких відомих і не відомих героїв національно-визвольних змагань

ПРИВІТАННЯ
ПРОВОДУ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ

Всеукраїнська громадська організація «Спілка офіцерів України» вітає весь Український народ і всіх учасників національно-визвольних змагань ХХ століття з відновленням національної пам’яті та історичної справедливості в Україні, з визнанням самопожертви кожного борця за незалежність України вагомим внеском у створення сучасної незалежної держави — Україна, який по праву заслуговує на шану і вдячність прийдешніх поколінь. Такому визнанню героїки боротьби з загарбниками і гнобителями Українського народу передувала наполеглива боротьба українських патріотів з залишками ворогів української нації, що перебували при владі в Україні всі ці роки незалежності.
Вінцем перемоги в цій і безкомпромісній боротьби став законопроект №2538-1 «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України в XX сторіччі», визнаючи такими всі організації, котрі боролися за незалежність України з листопада 1917 року до 24 серпня 1991 року, прийнятий Верховною Радою 9 квітня 2015 року 271 голосом.
Автором цього законопроекту є народний депутат Юрій Шухевич, відомий громадсько-політичний діяч, син славетного Головного Командира Української Повстанської Армії генерал-хорунжого Романа Шухевича. Цим Законом України борцями за незалежність України визнано учасників армії УНР, армії ЗУНР, Карпатської Січі, УВО, ОУН, УПА, Української визвольної ради, Української Гельсінської групи та інших схожих патріотичних організацій, в одному ряду з якими є Львівський обласний Комітет за відродження Української Національної Армії, створений у червні 1990 року. Комітет за відродження Української Національної Армії був ініціатором проведення в умовах радянської окупаційної влади І-го з’їзду офіцерів-громадян України, який відбувся 28 липня 1991 року у м.Києві і заснував Спілку офіцерів України. Створення Спілки офіцерів України стало каталізатором дій реакційних владних кіл СРСР, які вдалися до антидержавного перевороту, що увійшов до новітньої історії як «ГКЧП 19 серпня 1991 року» і став історичною віхою розпаду СРСР на окремі незалежні держави.
Спілка офіцерів України – єдина в Україні військово-патріотична організація, яка об’єднує в своїх лавах українців – патріотів: вояків Української Повстанської Армії, вояків радянської армії та дивізійників, яка з першого і до останнього дня була в лавах Помаранчевої революції та захисників Євромайдану.
Метою Спілки офіцерів України була і залишається — консолідація зусиль офіцерів навколо української державотворчої ідеї та створення професійних національно свідомих воєнізованих формувань України: Збройних Сил, Служби Безпеки, Прикордонних військ, Міністерства внутрішніх справ та інших військових формувань України (далі — Збройних Сил України) парламентсько-правовим шляхом.
І вже менше ніж через місяць після створення нашої військово – патріотичної організації, 24 серпня 1991 року Верховна Рада України ухвалила Акт проголошення незалежності України, яким було реалізовано українську національну ідею і віковічну мрію українців – створено самостійну незалежну державу-Україна.
Всеукраїнська громадська організація «Спілка офіцерів України» вітає рідних і близьких відомих і не відомих героїв національно-визвольних змагань, та всі ми разом схиляємо голову і молимось за світлу пам’ять спочилих всім — учасників армії УНР, армії ЗУНР, Карпатської Січі, УВО, ОУН, УПА, Української визвольної ради, Української Гельсінської групи, Спілки офіцерів України та інших патріотичних організацій, які віддали своє життя в боротьбі з ворогами України за її свободу і незалежність та многії літа нині живущим.
Слава Україні! Героям Слава!

Привітання СОУ

Comments are closed.