Івано-Франківська ОО СОУ підтримує «Народне ополчення Прикарпаття».

opolchennia IF 2Виконком Івано-Франківської обласної організації Спілки офіцерів України підтримує патріотичні зусилля новоствореної громадської організації «Народне ополчення Прикарпаття».
Основною метою діяльності зазначеної організації є об’єднання громадян України, для сприяння зміцненню національної безпеки та захисту національних інтересів України, побудови суверенної і незалежної, демократичної, правової держави українського народу. Згідно з чинним законодавством, розроблено її статут, яким передбачена можливість на добровільних засадах об’єднати всіх громадян області для того, щоб захистити територіальну цілісність, суверенітет нашої Батьківщини і забезпечити правопорядок на її території
На засіданні виконкому ОО СОУ виступив керівник громадського обєднання «Народне ополчення Прикарпаття», полковник Сергій Хамчук. Він розповів, що основу організації склав штаб, який базується в Івано-Франківську, а всю територію області розділено на чотири округи — Івано-Франківський, Калуський, Коломийський і Надвірнянський, в кожному з яких сформовані полки народного ополчення.У всіх районах області, що входять в ці чотири округи, будуть створені батальйони, а в кожному населеному пункті — групи ополчення. Наше завдання — проведення заходів щодо захисту і підтримки громадського порядку та забезпечення безпеки жителів області у взаємодії і під керівництвом Ради оборони області, Збройних сил України і правоохоронних органів.
opolchennia IF 2
Голова Івано-Франківської ОО СОУ Іван Лазор у своєму виступі зауважив важливість створення даної організації у час, коли на території України практично йде неоголошена війна. І наголосив, що кожен мешканець Прикарпаття може приєднатись до «Народного ополчення», щоб у разі потреби стати на захист краю. Оскільки статутна діяльність Спілки офіцерів України передбачає захист інтересів нашої держави що є прямим завданням підтримки «Народного ополченням» за що одностайно проголосували всі члени розширеного виконкому. У буденній діяльності розпочалася тісна співпраця між обласною організацією Спілки офіцерів України та Народним ополчення Прикарпаття в проведенні різних заходів та вишколів. Щосуботи на спеціальному полігоні відбувається військовий вишкіл із тактики, рукопашного бою та надання першої медичної допомоги.

opolchennia IF

Івано-Франківська обласна організація СОУ

Comments are closed.