На часі – військово-патріотичне виховання молоді в умовах військової агресії.

Військово-патріотичне виховання учнівської молоді та виконання нею конституційного обов’язку щодо захисту територіальної цілісності та недоторканості Української держави було обговорено в ході наради-семінару спеціалістів (методистів) відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), відповідальних за виховну роботу при активній участі Івано-Франківської обласної організації Спілки офіцерів України 12 листопада на базі шкіл Городенківського району.
«В умовах постійних зовнішніх викликів та відкритої військової агресії на території України проблема захисту Вітчизни вимагає найважливішого та найактуальнішого ставлення до неї»,- засвідчив у своєму виступі голова ОО СОУ Іван Лазор .
В сьогоднішніх умовах об’єднавчим чинником в консолідації суспільства є систематизована та ступенева підготовка молоді до захисту України в ході військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Заступник начальника управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Світлана Уварова зупинилася на проблемі реалізації програм військово-патріотичного виховання в сучасній загальноосвітній школі.
В рамках зустрічі учасники семінару побували біля будинку, у якому мешкав один із Героїв «Небесної Сотні» Сергій Дідич і де зараз установлена меморіальна дошка на його честь. Вони також відвідали с. Тишківці Городенківського району, батьківщину Романа Шухевича де віддали шану видатному генерал-хорунжому УПА поклавши квіти до його пам’ятника. Цікаві враження залишила екскурсія до нещодавно реконструйованого Музею історії та визвольних змагань ім. Р. Шухевича, родзинкою якого є пам’ятні речі родини Шухевичів. Незабутні хвилини учасникам семінару подарували учні Тишківської школи І-ІІІ ст. Городенківської районної ради, які представили виховний захід «Лицар української раті».
Робота продовжилася доповіддю Тетяни Семенюк головного спеціаліста департаменту освіти і науки облдержадміністрації про основні напрями патріотичного виховання, обговоренням плану заходів щодо його посилення на державному, регіональному, місцевому рівнях і підбиттям підсумків.
Таким чином, учасникам наради-семінару вдалося сформулювати перспективи роботи з учнівською молоддю у питаннях військо-патріотичного виховання, підготовки іх до захисту держави та окреслити реальні шляхи її вдосконалення в умовах військової агресії.

Івано-Франківська ОО СОУ.

IMG_5615

IMG_5647

IMG_5668

IMG_5680

Comments are closed.